Talentenpaspoort

Met het talentenpaspoort ontdek je je WERKelijke talenten. Je talenten zijn een gave, vanaf geboorte of ontwikkeld op heel jonge leeftijd. Je talenten onderscheiden je van anderen en maken je bijzonder. Je WERKelijke talent is het potentieel om een voortdurende buitengewone prestatie te leveren.


"Het Talentenpaspoort is een unieke en wetenschappelijk onderbouwde tool om je WERKelijke talenten te ontdekken. Je kan als persoon je individuele Talentenpaspoort maken en je kan als team je Team-Talentenpaspoort maken.

De meeste online vragenlijsten meten je competenties, niet je talenten. Competenties geven aan, hoe goed je iets kan. Wanneer je competenties meet krijg je echter alleen een momentopname d.w.z. ” Waar sta ik nu?”.

Jouw Talentenpaspoort zegt je niet waar je nu staat , maar wel waar je potentieel ligt. De bouwstenen van je potentieel zijn je drijfveren, passies en denkstijlen. Samen vormen ze je talenten."

(Bron: https://www.mytalentpassport.com/index.php)

Gecertificeerd coach

Ik ben gecertificeerd Talentenpaspoort Coach, via WLO in Oosterbeek. Je kunt het Talentenpaspoort los inkopen of als onderdeel van een loopbaantraject.


Talentenpaspoort Loopbaancoaching Sollicitatiecoaching Ondernemerscoaching

Hoe werkt het?

Het Talentenpaspoort bestaat uit een lijst met 120 vragen die je digitaal invult. Je antwoorden komen samen in een analyse van je drijfveren (emotionele talenten) en je denkstijlen (mentale aanleg), die we samen uitgebreid bespreken. Dit rapport geeft je geen antwoord op de vraag: "Wat moet ik worden? Welk werk zou ik moeten doen?" Maar het geeft wel inzicht in wat voor jou belangrijk is, wat jouw drijfveren, passies en denkstijlen zijn. En daarmee geeft het je handvatten voor de langere termijn die je helpen bij loopbaankeuzes waar je voor komt te staan.

Het Talentenpaspoort past heel goed in een loopbaantraject. Ben je al even zonder werk en wil je graag ontdekken welke kant je op wilt? Wil je je oriënteren op een carriereswitch? Wil je je opnieuw oriënteren op de arbeidsmarkt na een periode zonder betaald werk? Het Talentenpaspoort kan je helpen bij deze zoektocht.

Ik ben heel enthousiast over het Talentenpaspoort omdat het een laagdrempelige, goed onderbouwde methode is, die je inzicht geeft in je mentale en emotionele drijfveren en de combinatie van beide. Het maakt jouw natuurlijk potentieel helder en als je bereid bent te investeren in jouw potentieel, ontstaat er ruimte om te excelleren.

Referentie van Marjolein van der Burgt

" Lotje is een fantastische loopbaancoach met hart voor de werkzoekenden. Ze biedt een luisterend oor en geeft praktische handvatten. Ook helpt ze je je talenten in beeld te brengen, zodat je datgene kunt doen waar je energie van krijgt. Ze heeft voor mij een talentenpaspoort gemaakt, waardoor ik meer inzicht in mezelf gekregen heb. Ik heb nu duidelijk hoe ik mijn talenten in kan zetten om een succesvolle ondernemer te worden. "

Marjolein van der Burgt, Levensverbinding.nlReferentie van Erna van Laar (HR docs)

" Als HR Professional a.i. begeleidt ik een medewerkster van een van mijn klanten in haar zoektocht naar een nieuwe baan. Deze medewerkster zit nu in een baan die niet meer bij haar past. Het is erg belangrijk dat de medewerkster de tijd neemt voor het vinden van een andere baan en niet overhaast in de eerste de beste baan gaat starten die voorbij komt.

Allereerst wil ik graag weten hoe een medewerker in elkaar steekt, wat zijn de werkelijke talenten van de medewerker, wat inspireert en waar krijgt men energie van. Om hier achter te komen heb ik contact gezocht met Lotje Vis van Werk aan Werk. Lotje werkt met het Talentenpaspoort, wat een uitstekende instrument is om talenten van medewerkers in kaart te brengen.

Met de uitkomsten van deze tool en de uitstekende toelichting daarop van Lotje, kan ik nu gerichter de medewerkster adviseren in de te maken keuzes over functies die beter bij haar passen, waarin ze haar talenten kwijt kan en waar het werkplezier weer in terug kan komen.

Ik ben erg blij met de keuze die ik gemaakt heb om het Talentenpaspoort te gaan gebruiken en was blij met de uitkomsten die erg goed in kaart hebben gebracht waar de talenten van de medewerkster liggen.

Ik zal het instrument zeker in mijn begeleidingstrajecten blijven inzetten en ik hoop in de toekomst vaker met Lotje te kunnen werken."