Samenwerking met 2Work uit Borculo

Na een eerste kennismaking in november 2017 met Esther Buitenhuis van 2Work ben ik vanaf vandaag een samenwerking aangegaan met 2Work voor diverse opdrachten op het gebied van loopbaan- en sollicitatiecoaching. Ik verheug me enorm op de samenwerking met dit mooie, enthousiaste en professionele team!Workshops voor Walk & Talk

In juli en augustus 2018 geef ik 3 workshop voor Walk & Talk in de bibliotheken van Heerde, Twello en Epe. Over "Solliciteren anno nu" en "WERKen aan je netWERK".


Gastblog Deugdenspel - Doorzettingsvermogen

Op uitnodiging van Annelies Wiersma, van Act on Virtues, heb ik een gastblog geschreven over Doorzettingsvermogen, in het kader van de Deugd van de Week. 

ik gebruik de Deugdenkaarten bij mijn werk en ook tijdens de gastlessen 'cv schrijven'. 

Klik hier voor de hele blog
Workshop ArboPositief Zwolle

Woensdag 31 januari 2018 verzorg ik, op uitnodiging van ArboPositief Zwolle, een workshop voor werkzoekenden. De workshop richt zich op het voorbereiden van een goede pitch voor het gebruik tijdens netwerken op zoek naar nieuw werk. 

https://deswollenaer.nl/agenda/pitchen

Workshop ArboPositief Zwolle

Volgende week woensdag (17 januari 2018) verzorg ik, op uitnodiging van ArboPositief Zwolle, een workshop voor werkzoekenden. De workshop richt zich op het inzetten van netwerken voor het vinden van een nieuwe baan en de persoonlijke pitch die je daarvoor nodig hebt.

http://www.arbopositief.nl/index.php/203-workshop-lotje-vis-van-werkaanwerk
Gastlessen "CV maken" voor RSG NOV

Op uitnodiging van docent Mirjam Bakker van RSG NOV heb ik een aantal groepen leerlingen in 2 VMBO een gastles 'CV maken' gegeven, in het kader van de lessen Loopbaanoriëntatie. De leerlingen bereiden zich voor op een eerste 'snuffel'-stage in januari en zijn bezig hoe ze zich aan de stagebedrijven kunnen presenteren.

Om ze hierbij op weg te helpen zijn we actief aan de slag gegaan met verschillende CV's om erachter te komen welke inhoud belangrijk is, maar ook welke uiterlijke kenmerken prettig zijn als je een kandidaat op basis van het CV moet beoordelen. 

Wat een mooie kans geeft de RSG deze leerlingen om zich zo voor te bereiden op een spannende eerste stage!


November 2017

PERSBERICHT in Nieuwsblad de Schaapskooi

VMBO 2 leerlingen van RSG klaar voor snuffelstage!

Epe – Op de RSG NOV hebben de leerlingen in de VMBO 2 klassen de afgelopen weken een speciale les “Curriculum Vitae maken” gekregen van een gastdocent. Als onderdeel van het vakkenpakket op het VMBO biedt de RSG het vak ‘Loopbaan oriëntatie’ aan. Het doel van deze lessen is enerzijds om de leerlingen te begeleiden bij de keuze van de vervolgopleiding. Daarnaast is er ook aandacht voor het opbouwen van kennis over diverse opleidingen en beroepen en het ontwikkelen van loopbaancompetenties. Vooral deze competenties kunnen zij tijdens hun hele leerloopbaan, maar ook daarna in hun arbeids- en levensloopbaan gebruiken.

De leerlingen, van 13 en 14 jaar, bereiden zich op dit moment voor op hun eerste snuffelstage in januari. Een stage van een middag om kennis te maken met de werkzaamheden in een bedrijf. Onderdeel van de voorbereiding op de stage is het zoeken van een stagebedrijf en daar contact mee leggen. Hiervoor is het van belang dat de leerlingen een CV hebben om zich aan het stagebedrijf te kunnen presenteren.

Lotje Vis, loopbaan- en sollicitatiecoach van WERKaanWERK sollicitatiecoaching ni Epe (www.werkaanwerk.nl), biedt coaching aan op het gebied van de praktische facetten van het solliciteren. Een hele persoonlijke aanpak om van je CV, motivatiebrief en het sollicitatiegesprek echt sterke communicatiemiddelen te maken. En daarnaast op een eigentijdse wijze de arbeidsmarkt succesvoller te benaderen en een nieuwe baan te vinden. Door beter gebruik te maken van het eigen netwerk en de mogelijkheden die de digitalisering biedt.

Lotje Vis heeft de ruim 80 leerlingen in gastlessen van steeds 90 minuten de kneepjes van het vak bijgebracht. Welke zaken horen thuis in een CV? Hoe stel je dat overzichtelijk op? Hoe zorg je dat je CV er representatief en aansprekend uitzien? Maar ook: Hoe val je op met jouw CV? Allemaal vragen die in de praktijkgerichte les aan de orde zijn gekomen. In het laatste gedeelte van de les zijn de leerlingen zelf aan de slag gegaan met hun CV, zodat ze zich binnenkort kunnen gaan presenteren aan een stagebedrijf.

In december volgt een tweede gastles gericht op het effectief inzetten van je netwerk voor het vinden van een stageplek en alles wat te maken heeft met het maken van een goede 1e indruk bij zo’n bedrijf.