Bedrijven en organisaties

Zakelijke opdrachtgevers kunnen WERKaanWERK inschakelen voor ondersteuning en advies aan hun werknemers, klanten, uitkeringsgerechtigden of studenten.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken en voor een offerte op maat.

Bedrijven

Vindt er binnen uw bedrijf een reorganisatie plaats en moet u afscheid nemen van medewerkers? Zijn er medewerkers in uw bedrijf die, al dan niet gedwongen, de organisatie gaan verlaten? Zit een van uw medewerkers niet meer goed op zijn/haar plaats in de huidige functie, is er misschien zelfs sprake van uitval en wilt u deze medewerker professioneel laten begeleiden naar ander werk? Neem dan contact met mij op om te bespreken hoe ik samen met uw medewerker(s) zorg voor een traject op maat richting nieuw werk. Ik bied praktische, doelgerichte en effectieve begeleiding aan voor uw medewerkers op weg naar ander werk.

Outplacement, re-integratie, loopbaanoriëntatie,  loopbaanontwikkeling en loopbaancoaching

Re-integratie outplacement loopbaanbegeleiding

re-integratie outplacement loopbaanbegeleiding

Gemeentes

WERKaanWERK biedt loopbaan- en sollicitatiecoaching aan voor uw clienten bij het vinden van betaald werk. Dit kan bestaan uit arbeidsmarktoriëntatie, het maken van een passend cv, het schrijven van pakkende sollicitatiebrieven, het voorbereiden van sollicitatiegesprekken of een sollicitatietraining en het inzetten van netwerken om aan werk te komen. Maar ook een loopbaantraject gericht op het helder krijgen van de wensen en mogelijkheden van de kandidaat en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Neem contact met mij op om de specifieke mogelijkheden voor uw clienten te bespreken.


Bijeenkomsten voor werkzoekenden

Ik geef workshops en praktische trainingen voor werkzoekenden, bijvoorbeeld tijdens vacaturecafé's, op banenmarkten en voor samenwerkingsverbanden van werkzoekenden, die hen samenbrengen en ondersteunen. Thema's waarover deze workshops kunnen gaan zijn: Solliciteren anno nu, netwerken voor nieuw werk, Linkedin.

Ik verzorgde al workshops voor Walk&Talk, ArboPositief en De Broekriem.

Ik ga graag met u in overleg over de mogelijkheden. Neem hiervoor contact met mij op.


Referentie van Geraldine

"Het was inderdaad een inspirerende bijeenkomst die duidelijk om een vervolg riep. Bevlogen en met zinnige informatie legde Lotje het proces van solliciteren uit, vanuit de werkzoeker bekeken maar ook vanuit de 'werkhebber'("mensen vinden het fijn als ze je kunnen helpen, probeer daarom duidelijk te zijn in je vraag"). De 2 uur vlogen om en ze was nog lang niet uitverteld.

En daarom heel fijn dat ze in een vervolg-workshop komt uitleggen en laten ervaren hoe je in korte tijd ècht duidelijk kunt maken wat je wil vragen, de kunst van het pitchen dus."

Geraldine Kwekkeboom - ArboPositief Zwolle

Referentie van Mirjam

"De workshop van Lotje heeft mijn leerlingen tools gegeven, waarmee ze een pracht cv kunnen maken! Een cv waar ze nu bijvoorbeeld bij het zoeken van een stage of bijbaantje en later bij het zoeken van een echte baan wat aan hebben. Dat is ook mijn bedoeling met deze lessen, dat alle leerlingen een goed cv kunnen maken , ook als je bijvoorbeeld geen hulp hebt van je ouders/ verzorgers (want dat is niet altijd vanzelfsprekend!).

Ik zie deze lessen als een middel om te strijden tegen sociale ongelijkheid. Elke leerling een eerlijke kans en nu ook allemaal met een super cv!

Laat de stageplekken en bijbaantjes maar doorkomen.......met dank aan Lotje!"

Mirjam Bakker - de Winter, docent LBO, decaan, RSG NOV

Onderwijsinstellingen

Vindt u het belangrijk om uw leerlingen goed voor te bereiden op hun komende stappen op de arbeidsmarkt (stage, vakantiewerk)? Wilt u uw leerlingen kennis laten maken met ervaringen uit de praktijk? Ik geef gastlessen voor uw leerlingen/studenten, op het gebied van loopbaan- en arbeidsmarktoriëntatie. Onderwerpen hierbij kunnen zijn het opstellen van een CV en sollicitatiebrief, profilering op sociale media, gebruik maken van je netwerk, leren pitchen/zichzelf presenteren, de eerste indruk bij solliciteren. Alles gericht op een natuurlijke en beweging richt de arbeidsmarkt en het vinden van (vakantie)werk, een stagebedrijf of een eerste baan.

Samenwerkingspartners