Sollicitatiecoaching


WERKaanWERK is er voor jou als je wel wat ondersteuning kan gebruiken bij het solliciteren en vinden van een nieuwe baan.

  • Ben je al even zonder werk en lukt het nog niet om succesvol te solliciteren?
  • Heb je een stapel afwijzingen ontvangen en wil je nu effectief worden in het vinden van die nieuwe baan?
  • Sta je voor een carriereswitch en kan je wel wat hulp gebruiken bij het vernieuwen van je cv?
  • Heb je je droombaan op het oog en wil je je kansen vergroten om hem te bemachtigen?
  • Wil je graag oefenen voor een effectief sollicitatiegesprek?

Kortom: Wil je succesvol werken aan nieuw of ander werk?


Ik adviseer en coach je bij het vinden van werk dat bij jou past. Ik ondersteun je bij het vinden van een volgende stap in jouw loopbaan en de middelen die je daarvoor in kunt zetten. Mijn aanpak kenmerkt zich door een praktische focus. Dus we gaan aan het werk met de praktische facetten van het solliciteren: jouw cv, jouw sollicitatiebrief, het versterken van je netwerk, de verschillende kanalen via welke je aan werk kunt komen.

Ik geloof in de kracht van een heel persoonlijke (arbeids)marktbenadering. Dat begint met definiëren wat je goed kan, wat je graag wilt en waar je echt energie van krijgt. Met die kennis specificeren we welk werk, binnen welke organisatie daar het beste bij past. We zoeken de woorden waarmee je jezelf kunt omschrijven, zodat die nieuwe werkgever je herkent en begrijpt waar jij naar op zoek bent en wat je te bieden hebt.

Werk zoeken en solliciteren zijn een vak apart, en vragen om de inzet van een variëteit aan vaardigheden: presenteren, profileren, communiceren, schrijven, overtuigen, netwerken. We zorgen samen dat je goed voorbereid bent voor jouw sollicitaties.

Ik bied sollicitatiecoaching zodat je met meer vertrouwen en succesvoller nieuw werk tegemoet gaat. Ik maak hiervoor gebruik van mijn ruime ervaring en expertise op het gebied van sales en marketing, ondernemerschap, leidinggeven, organiseren, coachen en natuurlijk solliciteren! De 25 jaar werkervaring die ik heb opgedaan in loondienst maken het mogelijk om jou heel breed te ondersteunen richting jouw nieuwe baan.

We starten met een vrijblijvend, kosteloos kennismakingsgesprek. Daarna maak ik een offerte voor je, toegespitst op jouw situatie, op basis van onze afspraken. Daarna gaan we aan de slag met als doel succesvol (nieuw) werk te vinden.


Naast een coachingstraject kan je ook bij mij terecht voor onderdelen in het sollicitatietraject. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • CV checken
  • CV perfectioneren of aanpassen voor een carriereswitch
  • Motivatiebrief/mail checken of schrijven
  • Sollicitatiegesprek voorbereiden en oefenen
  • Gebruik maken van je netwerk in je zoektocht naar werk


WerkaanWerk ondersteunt mensen van alle leeftijden in alle beroepsrichtingen en branches.

Neem contact met me op om de mogelijkheden en aanpak te bespreken.

Referentie

"Omdat ik al jaren hetzelfde CV gebruik, wilde ik wel Wanda Dijkhofeens weten hoe mijn CV door werkgevers bekeken wordt. En waar nodig te verbeteren is. Lotje heeft mijn CV eens goed doorgenomen en gaf mij het CV terug met voor mij zeer waardevolle feedback."

"Ik heb de feedback als zeer opbouwend en prettig ervaren. Het gaf mij energie om mijn CV te herschrijven."

"Met de handvatten die Lotje mij heeft gegeven heb ik een beter CV kunnen schrijven. Een CV dat niet alleen weergeeft wat ik de afgelopen tijd voor functies heb gehad, maar ook hoe ik deze functies heb ingevuld. Ik heb geleerd om te schrijven over wie ik ben en wat ik kan."

"Ik zou Lotje zeker aanbevelen als sollicitatiecoach! Ze heeft mij erg prettig en deskundig geholpen."

Wanda Dijkhof

Wanda heeft inmiddels, binnen 3 maanden, een nieuwe baan gevonden die past bij haar wensen en mogelijkheden. Gefeliciteerd Wanda!